آشنایی با منطقه ها دیدنی کرمانشاه
به گزارش وبلاگ عینک مرکوری، در این مطلب نگاهی به مهم ترین جاذبه های طبیعی کرمانشاه انداخته ایم، همراه ما باشید.

1. منطقه شکار ممنوع زله زردمنطقه زله زرد با 39 هزار هکتار وسعت یکی از منطقه ها مهم زیستگاهی گونه های نادر گیاهی وجانوری درسطح استان و کشور بشمار می رود. این منطقه به مدت 5 سال تحت حفاظت سازمان حفاظت از محیط زیست قرار گرفته است. از جانوران موجود در این منطقه میتوان به کل و بز وحشی، قوچ و میش، آهو، گرگ، روباه، خرگوش، تشی و بزمچه اشاره نمود. بعلاوه از پرندگان کبک، تیهو، سار و فاخته در این زیستگاه زندگی میکنند. پوشش گیاهی منطقه شامل بلوط، پلک، تنگرس، آلبالو وحشی و گیاهان مرتعی است.
2. غار قوری قلعهغار قوری قلعه در 25 کیلومتری شهر روانسر استان کرمانشاه، در دامنه کوه شاهو و مشرف بر جاده روانسر - پاوه و در همسایگی روستایی به همین نام جای گرفته است. کرمانشاه به دلیل بافت طبیعی و سنگی خاصی که دارد، از معدود استانهای کشور است که بسیاری از غارها را در دل کوههایش همچون غار رطیلا، غار شکارچی، غار دو اشک و دهها غار دیگر... را جای داده است. غاری قوری قلعه طولانی ترین غار آبی ایران و هفتمین اثرطبیعی ملی ایران، یکی از همین چشم اندازهای طبیعی و بکر در دل طبیعت استان کرمانشاه است که هر ساله بسیاری از علاقمندان را به سمت خود می کشاند.
3. درخت رحمتدرخت رحمت در استان کرمانشاه واقع شده است. این اثر ارزشمند با ارتفاع 37.7 متر و با قطر 8.46 متر در ورودی مجموعه تاریخی طاق بستان، خودنمایی می نماید. این درخت علاوه بر ارزش ژنتیکی، ارزش فرهنگی و تاریخی هم دارد، به طوری که در فرهنگ عامه به درخت رحمت معروفیت دارد. درختان چنار در کشور ما از اهمیت و سابقه تاریخی بالایی برخوردارند و درخت کهنسال طاق بستان پس از سرو 4 هزار ساله ابرقو دومین درخت کهنسال کشور است.
در ادبیات عامه این درخت را به دوران ساسانی و افسانه شیرین و فرهاد نسبت می دهند. در ادبیات فولکلور در مورد این درخت آمده که این درخت را شیرین در زمان شکسته شدن پای اسب خسرو پرویز و ملاقات او با فرهاد در طاق بستان به عنوان یادگاری می کارد. این درخت در طول تاریخ به نام های مختلفی هم چون دارپهلوان، درخت رحمت و درخت کهنسال طاق بستان نامگذاری شده است. این درخت در گذشته آسیب هایی دیده بود اما با حفاظت هایی که در سالهای اخیر از آن به عمل آمد در سال 1388 به عنوان یکی از آثار طبیعی استان به ثبت ملی رسید.
4. سراب نیلوفراین سراب در چهارده کیلومتری شمال غربی شهر کرمانشاه، در ابتدای منطقه سنجابی و در دامنه کوه کماجار واقع شده است که پر از گل های نیلوفر است؛ به علاوه یک پارک ساحلی خیلی زیبا هم در این منطقه واقع شده است. ضمناً سرآب نیلوفر پنجاه و پنجمین اثر طبیعی ملی است که سازمان میراث فرهنگی، 27 اسفند 1387 آن را در لیست میراث طبیعی ایران قرار داد.سرآب نیلوفر (معمولا به غلط سراب نیلوفر نوشته می گردد) دریاچه کوچکی در حدود 20 کیلومتری شمال غرب کرمانشاه است که مملو از گل های نیلوفر آبی است که در فصول گرم سال غنچه ها و برگ های آن سر از آب برآورده و قسمت زیادی از آن را می پوشاند. اطراف این سرآب تأسیسات رفاهی گردشگری و پارکی احداث شده است.
5. کوههای بیستون و پرآوکوه های بیستون و پراو با وسعتی حدود 1020 کیلومترمربع در شمال و شرق شهر کرمانشاه قرار گرفته اند و پس از طاق بستان به سوی کردستان امتداد می یابند. این ارتفاعات سنگی و غیرمشجر بوده و دارای معابر محدود است که امتداد آن ها تا رود سیمره ادامه دارد. این رشته ارتفاعات از کوه های متعددی تشکیل یافته و بلندترین قله آن کوه شیخ علی خان به ارتفاع 3357 متر است. ژرف ترین غار خاورمیانه به عمق 572 متر به نام غار بیستون یا پراو، در دامنه جنوبی قله قته چرمی واقع شده است.
برترین جهت صعود به قله کوه شیخ علی خان، از تنگ کنشت به روستای مانگ هلات و از آنجا ابتدا به سوی شرق و سپس به سوی جنوب تا قله، طی می گردد. کتیبه ای از زمان هخامنشیان در کوهپایه بیستون و حجاری های داخل آن از زمان ساسانیان در طاق بستان به جای مانده است.
6. غار جوجارغار جوجار در فلات شمالی پراو در قسمت شمال غرب قله شاآودالان قرار گرفته است. در پیرامون این غار محوطه زیبا و چشمه سارهای گوارا و دایمی وجود دارد که محل سرگرمی کوهنوردان این استان است. در گذشته دهانه غار جوجار به صورت هولناکی با قطر زیاد رو به آسمان قرار گرفته و با شیب نسبتاً تندی از سوی شرق به پایین کشیده شده و از جهت های دیگر با سوراخ ها و حفره های عمود به دهانه اصلی غار ختم شده بود. اکنون دهانه غار با شیب ملایم و پلکانی با سنگ های صاف و صیقلی و رسوباتی که از شستن خاک بیرون به درون غار ایجاد شده تا حدود 50 متر قابل دسترسی برای عموم می باشد.
منبع: سایت ستاره
منبع: راسخون