سهم سوادکوی شمالی از گردشگری
به گزارش وبلاگ عینک مرکوری، معظمه نقی پور - ساری-خبرنگار: اقامتگاه های بوم گردی که براساس فرهنگ و جغرافیای یک منطقه شکل می گیرند با سبک زندگی سنتی به رقابت با هتل های مدرن پرداخته اند و توانسته اند در این رقابت از آنان سبقت بگیرند.

یکی از شهرستان های قابل توجه استان در زمینه صنعت بوم گردی، سوادکوه شمالی است که توانسته در این زمینه پیشرفت قابل توجهی داشته باشد. گسترش این صنعت در نقاط مختلف روستایی شهرستان روزنه جدید مالی ایجاد نموده و شاهد فعالیت جوانان روستایی و پویایی اقتصاد این منطقه هستیم. به گفته رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سوادکوه شمالی، این شهرستان در زمینه بوم گردی پیشرفت های قابل توجهی دارد. مرتضی قربانی به وبلاگ عینک مرکوری گفت: سوادکوه شمالی را می توان با توجه به استعدادهای زیادی که در این حوزه دارد، جزو شهرستان های پیروز شمال کشور دانست.
- توسعه روزانه بوم گردی
قربانی معتقد است که توریست ها عموما به اقامتگاه های بوم گردی گرایش دارند. باید به این نکته توجه داشت که این گرایش با توجه به رویکرد فرهنگی که در این اقامتگاه ها باید وجود داشته باشد، می تواند پایدار بماند. بوم گردی در روستاهای مستعد سوادکوه شمالی روز به روز در حال توسعه است و شاید در آینده شاهد گستردگی بیشتر این شاخه پرطرفدار از صنعت گردشگری در شهرستان باشیم. رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سوادکوه شمالی در این باره اظهار کرد: سوادکوه شمالی در زمینه بوم گردی و جذب توریست پیروز عمل نموده و فعالیت های قابل توجهی دارد. روستاهای ما تاکنون توانسته اند رشد خوبی داشته باشند، به طوری که 60 درصد از روستاهای شهرستان در زمینه بوم گردی فعال هستند. امیدواریم بتوانیم در این حوزه افزایش فعالیت را ببینیم.
- آینده روشن بوم گردی سوادکوه شمالی
باتوجه به درصدی که این مسئول ارائه داد می توان آینده بوم گردی سوادکوه شمالی را روشن ترسیم کرد. در حال حاضر نیز روستاهای این شهرستان در حال رقابت برای توسعه بوم گردی هستند. می توان گفت روستای عالم کلا توانسته در این رقابت به شاخص های لازم دست یابد. این مسئول در حوزه میراث فرهنگی در مورد قابلیت این روستا مطرح کرد: در میان روستاهای این شهرستان مناطقی نیز وجود دارند که در رونق بوم گردی و جذب گردشگر بسیار پیروز بودند.
روستای عالم کلا از جمله روستاهای پیروز در این زمینه است، به طوری که به عنوان پایلوت بوم گردی مازندران معرفی گردید و توانست بیشترین تعداد مجوز اقامتگاه های شهرستان را به خود اختصاص دهد. وی ادامه داد: در این سال ها که کوشش زیادی برای ایجاد مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها می گردد، بوم گردی با شکلی درست و بر اساس تعاریف حرفه ای می تواند سبب حفظ جمعیت روستاها و بازگشت بسیاری از جوانان گردد.
- افزایش 3 برابری اقامتگاه های بوم گردی
قربانی بیان نمود: فعالان حوزه بوم گردی در شهرستان از بومیان منطقه هستند که به مسائل مختلف این صنعت آشنایی دارند. با توجه به شرایط کنونی بوم گردی در شهرستان، نسبت به سال گذشته افزایش 3 برابری اقامتگاه های بوم گردی را شاهدیم. به استناد گفته های این مسئول، در صورتی که این رشد با تکیه بر اصول حرفه ای گسترش بوم گردی تداوم داشته باشد، این منطقه را علاوه بر شاخص ماندن در استان، حتی در بین مناطق فعال بوم گردی کشور نیز برجسته خواهد نمود. قربانی با توجه به همین دلیل آینده بوم گردی در سوادکوه شمالی را روشن پیش بینی می نماید.
بوم گردی به عنوان یک صنعت پرسود در جامعه مالی کنونی در کنار حفظ سنت های اصیل و فرهنگ های خاص جوامع مختلف جغرافیایی، توانسته توجه زیادی به خود جلب کند. اقامتگاه های بوم گردی با معماری زیبای سنتی، حیوانات اهلی، محصولات بومی و محلی و غذاهای سنتی قدرت جاذبه اصالت و سنت را به رخ مدرنیته می کشانند.
امروزه فعالیت در این زمینه سبب رقابت جوانان روستایی برای جلب گردشگر و رونق مالی شده است، همچنین افزایش مهاجرت معکوس و حیات دوباره روستاهای فعال در این زمینه را به دنبال دارد.
منبع: همشهری آنلاین