افزایش سهمیه سرانه آرد شهرستان ملایر از اواخر آبان ماه
به گزارش وبلاگ عینک مرکوری، خبرنگاران/همدان مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان همدان با افزایش سهمیه سرانه آرد شهرستان ملایر موافقت کرد و گفت: از سرانجام آبان ماه به ازای هر نفر در شهرستان ملایر 8 کیلو و 400 گرم سهمیه آرد در نظر می گیریم.

مسعود بکائی روز آدینه 23 مهر ماه در کارگروه آرد و نان در شهرستان ملایر با بیان اینکه این شهرستان از جمعیت شهری بیشتری نسبت به سایر شهرها برخوردار است، اظهار کرد: در شهرستان ملایر، جمعیت شهری بر جمعیت روستایی غالب بوده و سهمیه آرد این شهرستان از دیگر شهرها بیشتر است.
بکائی ادامه داد: قبلا میانه سهمیه سرانه آرد در شهرستان ملایر 11 کیلو به ازای هر نفر در ماه بود که بدلیل افزایش تعداد نانوایی ها، این سهمیه به تدریج کاهش یافت.
وی با اشاره به 20 هزار نفر جمعیت روستایی این شهرستان که فاقد نانوایی هستند، گفت: اگر این جمعیت را هم جزء افراد دارای نانوایی در نظر بگیریم، در شهرستان ملایر به ازای هر 850 نفر یک نانوایی داریم در حالی که این نسبت در استان همدان به طور میانگین یک نانوایی به ازای هر 930 نفر است.
بکائی از وجود 331 نانوایی در شهرستان ملایر اطلاع داد و اضافه کرد: سهمیه توزیع آرد بر اساس سرشماری سال 95 در نظر گرفته شده و سهم سرانه آرد هر نفر در شهرستان ملایر هشت کیلو و 120 گرم(آرد آزاد) است.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان همدان عنوان کرد: دولت سالانه بیش از 50 هزار میلیارد تومان یارانه نان پرداخت می نماید و در امسال استان همدان، 100 میلیارد تومان یارانه آرد و نان پرداخت نموده است.
وی به واردات هشت میلیون تن گندم خارجی اشاره نمود که با شرایط تحریم ها سخت شده است و ادامه داد: طی دو سال اخیر، خشکسالی سبب افزایش قیمت برنج و حذف و یا کاهش مصرف آن از سبد غذایی مردم و افزایش تقاضا برای نان شده است.
وی با بیان اینکه سهمیه توزیعی آرد شهرستان ازدو هزار و 210 تن در ماه بهدو هزار و 392 تن رسیده است، توضیح داد: اخیرا سه نانوایی تازه در شهرستان احیا شدند که علاوه بر در نظر گرفتن سهمیه آنان، سهمیه ای برای نانوایی هایی در مراکز پر جمعیت شهر یا بعنوان تشویقی در نظر می گیریم.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان همدان از اعلام نرخ تازه نان در آینده نزدیک اطلاع داد و گفت: با مشخص نرخ تازه نان، بسیاری از تخلفات نانوایی ها از جمله عرضه خارج از شبکه آرد، کم فروشی و تعطیلی غیر مجاز بعضی نانوایی ها کاهش می یابد.
بکائی با بیان اینکه در فصل برداشت محصولات کشاورزی می توان به طور موقت سهمیه آرد شهرستان را افزایش داد، اظهار کرد: سهمیه آرد تعاونی های روستایی از 100 تن در گذشته، امروز به 77 تن کاهش یافته است و این مقدار به سهمیه شهرها اضافه شده است.
وی با بیان اینکه می توانیم در شهرستان هایی که قدرت خرید مردم پایین است، سهمیه آرد آزادپز را به یارانه ای تبدیل کنیم، گفت: بعلاوه آمادگی داریم که سهمیه آرد تمامی روستاها را به یارانه ای کامل تبدیل کنیم.
بکائی به افزایش بیش از حد تعداد نانوایی ها در چند سال اخیر اشاره و اظهار داشت: از سال 99 تا به امروز در استان همدان مجوز احداث حتی یک نانوایی تازه صادر نشده است.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان همدان با افزایش سهمیه سرانه آرد شهرستان ملایر موافقت کرد و اضافه کرد: از انتها آبان ماه هشت کیلو و 400 گرم سهم آرد به ازای هر نفر در شهرستان ملایر در نظر می گیریم. افزایش سهمیه به هشت کیلو و 500 گرم هم باید با موافقت استانداری و اداره صنعت، معدن و تجارت استان همدان و در بخش های خانه پزی روستایی صورت گیرد.
وی به ضعیف بودن گندم استان همدان و کیفیت پایین آرد در استان اشاره و اعلام کرد: برای جبران این مسئله در سه ماهه اخیر هفت هزار تن گندم خارجی وارد کردیم و در حال حاضر هم مجوز واردات دو هزار تن گندم خارجی برای اختلاط با گندم داخلی، گرفته شده است.
بکائی ادامه داد: کیفیت گندم، 70 درصد کیفیت آرد را مشخص می نماید و عواملی از جمله اضافه کردنی های مجاز و مهارت نانوا هم در کیفیت آرد و نان فراوریی موثر است.
وی با بیان اینکه خرید گندم در استان همدان و هر استان دیگری کیفی نیست، اضافه کرد: برنامه های وزرات جهاد کشاورزی برای فراوری گندم بجای کمیت بر اساس کیفیت است و جهاد کشاورزی باید برای افزایش کیفیت آرد برنامه ریزی کند.
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان همدان با باز شدن سامانه خرید آرد یارانه ای به مدت 30 دقیقه زودتر برای شهرهای ملایر و نهاوند موافقت کرد.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه کمبود سهمیه آرد شهرستان را یکی از مهمترین مسائل حوزه آرد و نان دانست و اظهار کرد: سهمیه سرانه آرد شهرستان ملایر از استان کمتر است و بسیاری از نانوایی ها سهمیه آرد ندارند.
دکتر هادی بیگی نژاد خواهان افزایش سهمیه آرد ملایر به مقدار میانگین استانی شد و گفت: کیفیت پایین آرد و مسائل توزیع دو مشکل مهم دیگر است و نانوایی ها از توزیع آرد گله مند هستند.
معاون استاندار و فرماندار ویژه ملایر هم ضمن ابراز گلایه از فرایند توزیع آرد بی کیفیت شهرستان، کاهش کیفیت نان، پایین بودن سرانه آرد به نسبت جمعیت شهرستان و نحوه عملکرد شرکت توزیع کننده آرد، گفت: یکی از دلایل تخلف نانوایی ها، چند برابر شدن قیمت مواد اولیه، هزینه بیمه و مزد کارگر است و بدلیل ثابت بودن قیمت نان، برای نانوا صرفه مالی ندارد.
قدرت الله ولدی خواهان مشخص تکلیف نرخ نان شد و اضافه کرد: شرایط مالی مردم سخت شده اما خوشبختانه دولت به سمتی حرکت می نماید که این شرایط را برای مردم آسان تر کند.
ولدی یادآور شد: سزاوار نیست شرایطی فراهم گردد اصنافی که در شرایط کرونا یاری حال ما بودند، به سمت تخلف بفرایند.
رئیس اتحادیه خبازان شهرستان ملایر هم در این جلسه نرخ نان و نداشتن صرفه مالی برای نانواها را دو مشکل اصلی این صنف برشمرد و توضیح داد: قیمت مایه خمیر طی دو روز گذشته 100 هزار تومان افزایش یافته است و هر نرخی به ما بدهند باز هم ضرر می کنیم.
محمد صفر حسینی افزایش سرسام آور قیمت مواد اولیه و نارضایتی نانواها، کیفیت پایین آرد و مسائل حمل و نقل و توزیع آرد را از دیگر مسائل صنف خبازان برشمرد.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان ملایر هم کیفیت پایین آرد را یکی از بزرگ ترین مسائل این صنف دانست و گفت: کارخانه جات برای فراوری آرد با کیفیت تر دست به دامان دلال ها می شوند.
کامران زنگنه به فعالیت های مالی شهرستان ملایر اشاره و عنوان کرد: ملایر شهر مسافر پذیری است بعلاوه در ماه هایی از سال از شهرهای اطراف کارگر جذب می نماید پس سرانه آرد ملایر با شهرهایی مانند رزن و بهار باید متفاوت باشد.
زنگنه بعلاوه خواهان تغییر شرکت حمل و نقل آرد شد و اضافه کرد: تاخیر در توزیع آرد سبب انواع تخلفات در صنف نانوایان شده و تغییر شرکت حمل و نقل می تواند تا حد زیادی این مسائل را رفع کند.
منبع: خبرگزاری ایسنا