تائید بیش از چهار هزار شرکت دانش بنیان
به گزارش وبلاگ عینک مرکوری، تاکنون بیش از 4هزار شرکت دانش بنیان مورد تایید معاونت علمی مشغول به فعالیت هستند که این تعداد رشد در فراوری و صادرات محصولات فناورانه را رقم زده اند.

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، با شکل گیری و رشد کسب و کارهای دانش بنیان و افزایش سهم آنها از فراوری ملی، اقتصاد مبتنی بر منابع و خام فروشی جای خود را به اقتصاد دانش بنیان می دهد. کوشش های سالیان گذشته در ایجاد زیست بومی برای شکل گیری و رشد شرکتهای دانش بنیان، زمینه را برای شکوفایی این شرکت ها فراهم ساخته است.
شرکت های دانش بنیان با تأمین نیازهای کشور در حوزه های فناورانه و راهبردی، گام های مهمی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی برداشته اند و با صادرات محصولات خود، حرکت به سوی اقتصاد درون زای صادرات گرا را شروع نموده اند.
کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا تاکنون مجموعاً بیش از 4 هزار شرکت دانش بنیان را تأیید نموده است که در حوزه های مختلف فناورانه مشغول به فعالیت اند. در این میان الگوهای موفقی به چشم می خورند که تکثیر آنها می تواند اقتصاد کشور را متحول سازد.
شرکت های دانش بنیان طبق آئین نامه ارزیابی شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان مصوب سال 1396، به دو دسته نوپا و فراوریی تقسیم می شوند. طبق این آئین نامه، کالاها و خدمات شرکت های دانش بنیان باید شروط سطح فناوری، مرحله فراوری و طراحی مبتنی بر تحقیق و توسعه را احراز نمایند.
اشتغال شرکت های دانش بنیان و ارتقای فرهنگ کارآفرینی
در سالهای اخیر و با گذار به سوی اقتصاد دانش بنیان، درآمدها و تعداد افراد شاغل در شرکت های دانش بنیان چند برابر شده است و تداوم این روند در سال های آینده سهم این شرکت ها را در اقتصاد کشور باز هم پررنگ تر خواهد نمود.
شرکت های نوپای این حوزه نه تنها باعث ایجاد اشتغال می شوند که فرهنگ کارآفرینی و خلق ثروت به وسیله ایده های نوآورانه را به جامعه تزریق می نمایند؛ فرهنگی که می تواند هرچه بیشتر باعث فاصله دریافت از اقتصاد نفتی و شکوفایی اقتصاد دانش بنیان با استفاده از توانمندی های نیروهای جوان، با انگیزه، تحصیل نموده و متعهد گردد.
صادرات شرکت های دانش بنیان و گسترش بازار بین المللی محصولات داخلی
بر اساس اعلام معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صادرات محصولات صنعتی و دارای ارزش افزوده بالای شرکت های دانش بنیان به ویژه در شرایط تحریم های بین المللی گرچه با چالش هایی همراه است اما به مدد برنامه های حمایتی از صادرات می توان سهم صادرات مبتنی بر فناوری را افزایش و بازار بین المللی محصولات داخلی را گسترش داد.
مجموع درآمدهای شرکت های دانش بنیان تقریباً سالانه دو برابر شده است. رشد نمایی درآمدهای دانش بنیان نشان دهنده پتانسیل عظیم منابع موجود کشور در حوزه علم، فناوری و نوآوری است که به سرعت به خروجی ها در حوزه اقتصاد تبدیل می شوند. تداوم این رشد نمایی در سالهای آینده می تواند تحول عظیمی در عرصه اقتصاد کشور رقم بزند.
منبع: اقتصاد ایران