تعداد شرکت فناور در زمینه فراوری محصولات مقابله با کرونا به 400 شرکت رسید
به گزارش وبلاگ عینک مرکوری، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: پارک ها و مراکز رشد در ماه های اخیر چابکی خود را به خوبی نشان دادند و یکی از نشانه های این موضوع فعالیت چند شرکت محدود در ابتدای اسفند و رسیدن آمار آنها به 400 شرکت است.

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی وبلاگ عینک مرکوری به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، مسعود برومند، معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در نشست مجازی وزیر علوم، با روسای پارک های علم و فناوری سراسر کشور با موضوع بحث و آنالیز دستاوردهای پارک ها در مبارزه با بیماری کویید 19، با اشاره به چابکی شرکت های مستقر در پارک های علم و فناوری کشور گفت: پارک ها و مراکز رشد در ماه های اخیر چابکی خود را به خوبی نشان دادند؛ یکی از نشانه های این موضوع فعالیت چند شرکت محدود در ابتدای اسفند و رسیدن آمار آنها به 400 شرکت تا به امروز است.
برومند در این نسست مجازی با بیان اینکه پارک های علم و فناوری را می توان به نوعی پلتفرم اقدامات استان ها قلمداد کرد، توضیح داد: تقاضای ما از پارک ها این است که گزارش عملکرد خود را به صورت هفتگی جمع آوری و در اختیار این معاونت قرار دهند تا بتوانیم به سازماندهی و آنالیز شرایط سراسری کشور اقدام کنیم. انتظار ما این است که شرکت های فناور همیشه چند قدم جلوتر از سایر بخش ها فعالیت نمایند.
وی با تاکید بر اینکه پارک های علم و فناوری سراسر کشور بایستی ارتباط بیشتری با رؤسای دانشگاه های استان ها اعم از دانشگاه های وزارت علوم و دانشگاه های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داشته باشند، اظهار داشت: ارتباط بیشتر پارک های علم و فناوری با دانشگاه های علوم پزشکی و دیگر دانشگاه های استان ها سبب می گردد که احتیاجهای روز جامعه را پیش از فراگیری شناخته و به دنبال راه چاره آنها باشند.
به گفته برومند، امروزه پارک های علم و فناوری کشور در بعضی حوزه ها به جایی رسیده اند که علاوه بر قابلیت تأمین احتیاج کشور، توانایی صادرات به دیگر کشورها را نیز دارا هستند.
وی در خاتمه اظهار داست: تقاضای دیگر ما از اصحاب رسانه است؛ دوستان رسانه ها از جمله صداوسیما باید پوشش رسانه ای در خور اقدامات پارک های علم و فناوری داشته باشند و محصولات فراوری شده آنها را به جامعه معرفی نمایند. معرفی محصولات شرکت ها می تواند ادامه کسب و کار آنها را با سهولت بیشتری پیش ببرد.
توانایی سریع تغییر کاربری شرکت ها با پیدایش احتیاجهای جدید کشور
در بخش دیگری از این نشست، علی وحدت، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر حس خودباوری موجود در پارک های سراسر کشور در دوران شیوع کرونا اظهار داشت: علی رغم همه فشارها به دولت برای تعطیلی کشور، شرایط پیش آمده در دنیا به گونه ای پیش رفت که امکان مقایسه اقدامات ایران با دیگر کشورها به وجود آمد.
وی اضافه نمود: در زمینه تامین اقلام مورد احتیاج کشور، سهم درخور توجهی از این تأمین برعهده پارک های علم و فناوری بود. صندوق نیز در این بخش 500 میلیارد منابع اختصاص داده است. از میان طرح های موجود تعداد 48 طرح برای اجرایی شدن از سوی صندوق تصویب شد. 200 میلیارد تومان از منابع تا به امروز به شرکت ها پرداخت شده است.
وحدت با اشاره به لزوم حمایت از سامانه های بومی کشور در شرایط کنونی گفتک یکی از موارد قابل آنالیز موضوع حمایت از سامانه هایی است که می توانند در این شرایط یاری بسیاری به جامعه انجام دهند. در این ایام چند سامانه فعال نقش مهمی داشتند موضوع بعدی در مورد حمایت از کسب و کارهای دانش بنیان و استارتاپ ها است. چابکی شرکت های مستقر در پارک ها موضوع بسیار مهمی است. شرکت ها توانستند با پیدایش احتیاجهای جدید کشور سریعاً تغییر کاربری بدهند.
منبع: خبرگزاری فارس