تعویق برگزیت وبرگزاری انتخابات زودهنگام درانگلیس دومینویمی

به گزارش وبلاگ عینک مرکوری، لندن - خبرنگاران - بی نتیجه ماندن کوشش های ترزا می برای تصویب طرح دولت درباره نحوه خروج از اتحادیه اروپا در مجلس، زمینه را برای تعویق طولانی تر برگزیت و برگزاری انتخابات زودهنگام آماده نموده است.

تعویق برگزیت وبرگزاری انتخابات زودهنگام درانگلیس دومینویمی

به گزارش روز شنبه وبلاگ عینک مرکوری، ساعت یازده شب گذشته 29 مارس 2019 وانگلیس برخلاف وعده ترزا مِی از اتحادیه اروپا خارج نشد. پس ازآنکه روز آدینه 29 مارس، طرح برگزیت که نخست وزیر انگلیس مدت ها با اتحادیه اروپا بر سر آن مذاکره نموده بود، برای سومین بار در صحن مجلس بازنده شد، اکنون وضع برگزیت، وضع دولت، حزب محافظه کار و آینده ترزا مِی در ابهام بیشتری قرارگرفته است.

** کوشش برای بار چهارم

مِی اکنون کوشش دارد طرح برگزیت دولت را برای چهارمین بار در مجلس مطرح کند. ظاهراً ازآنجایی که بار سوم فقط با اختلاف 58 رأی شکست خورده، این امید برایش پیداشده که شاید در مرتبه چهارم بتواند رأی کافی برای این طرح جلب کند. مشکل نخست وزیر این است که 34 نفر فقط از حزب خودش به این توافق رأی منفی داده اند. حزب محافظه کار حتی با جلب رأی همه نمایندگان خود، برای کسب اکثریت مجبور خواهد بود روی رأی حزب اتحادگرای دموکراتیک ایرلند شمالی (دی یو پی) حساب باز کند که خود فقط یک احتمال خوش بینانه است.

در مرتبه سوم ترزا مِی با دادن یک وعده سعی کرد نمایندگان را به رأی موافق تشویق کند و آن وعده چیزی نبود جز وعده استعفا و کناره گیری از دولت در تابستان آینده. وی امیدوار بود که با این وعده تعداد بیشتری از مخالفان شخصی خود در داخل و خارج از حزب را به رأی موافق تشویق کند. در مرتبه چهارم اما، وی با یک تهدید قرار است وارد گردد، تهدیدی که مشخصاً روی آن به اعضای حزب خودش، حزب محافظه کار است. گزارش ها حاکی از آن است وی هشدار داده در صورت شکست چهارم، ممکن است تقاضای انتخابات زودهنگام بدهد. این در کنار وعده استعفا، درواقع پیامی است به اعضای حزب حاکم که یعنی من که رفتنی هستم و برایم مهم نیست، اما شما می دانید با انتخابات جدید که ریسک بالایی برایتان دارد.

به این ترتیب نخست وزیر امیدوار است بتواند رأی بیشتری در کوشش چهارم کسب کند. این در حالی است که هنوز معلوم نیست رئیس مجلس طرح شدن این موافقت نامه را برای بار چهارم اصلاً قبول کند.

تاریخ جدید خروج از اتحادیه اروپا اکنون 12 آوریل یا 23 فروردین است. اگر طرح مِی در مجلس رأی می آورد، آنگاه اتحادیه اروپا با مهلت اضافی تا 22 می (اول خرداد) موافقت نموده بود. اما اکنون آن توافق منتفی است و تاریخ خروج قطعی همان 23 فروردین خواهد بود.

** انگیزه های متفاوت مردم و سیاسیون

سلسله پیشنهادهای ارائه شده به عنوان طرح های جایگزین برگزیت، همه حکایت از آن دارد که دولت می خواهد بزرگ ترین دغدغه مردم درزمینهٔ اتحادیه اروپا، یعنی موضوع مهاجرت و آزادی رفت وآمد شهروندان اروپایی را حل وفصل کند. گفته می گردد انگیزه اصلی موافقان برگزیت، محدود کردن مهاجرت از اروپا به انگلیس است. بااین حال برای آنان که آشنایی بیشتری با دیدگاه های سیاسی حزب محافظه کار دارند، آنچه مهم ترین دغدغه حزب می تواند باشد، استقلال قانونی است. انگلیس قانون اساسی مدون ندارد و اگرچه حاکمیت مطلق با مجلس است که می تواند هر قانونی تصویب کند، اما پس از پیوستن به اتحادیه اروپا، معاهده حقوق بشر اروپا که در سال 1998 توسط انگلیس پذیرفته شده، عملاً بالاترین قانون مدون کشور محسوب شده و به نوعی کار قانون اساسی را انجام می دهد. این موضوع مورد رضایت سیاستمداران سنتی انگلیس که در حزب محافظه کار اکثریت دارند نیست.

** مهلت یک ساله و گفتگوی ملی

گوردون بروان نخست وزیر اسبق انگلیس در یادداشتی که امروز در روزنامه گاردین منتشر شد، پیشنهاد داده است که دولت یک مهلت یک ساله از اتحادیه اروپا تقاضا کند. وی معتقد است که باید در این فرصت یک ساله برنامه های گفتگوی آزاد در سطح ملی برای رسیدن به توافق و کاهش از چنددستگی را در دستور کار قرارداد. گوردون براون بسیار نگران تفرقه و چنددستگی در بین مردم و سیاسیون کشور است و می گوید: چالش پیش رو می تواند باعث فروپاشی کامل اعتماد بین مردم و مجلس گردد.

بروان برای نگرانی های هواداران برگزیت هم راه چاره هایی دارد. وی معتقد است که در داخل مقررات فعلی اتحادیه اروپا می توان به خوبی جلوی مهاجرت بی رویه را گرفت. به عنوان مثال آلمان از همه مهاجران اروپایی در بدو ورود ثبت نام به عمل می آورد. در بلژیک برای اقامت، بدون داشتن شغل، محدودیت زمانی قائل شده اند و فرانسه، آن طور که گوردون بروان می گوید، به کارگر لیتوانیایی، معادل دستمزد او در لیتوانی حقوق می دهند نه معادل دستمزد کارگر فرانسوی. به گفته براون، همه این ها منطبق با معاهده لیسبون است. لازم به ذکر است که معاهده لیسبون در عمل قانون اساسی اتحادیه اروپا است.

** دولت وحدت ملی

امروز (شنبه) نیکی مورگان وزیر اسبق آموزش در یک مصاحبه تلویزیونی از لزوم تشکیل دولت وحدت ملی سخن گفت. وی معتقد است که اکنون کشور در یک بحران بسر می برد و برای خروج از بحران باید خارج از رقابت های حزبی و با تشکیل دولت وحدت ملی کارها را پیش برد. براندون لوئیس، دبیر مجلسی حزب محافظه کار این پیشنهاد را رد نموده و معتقد است دولت وحدت ملی نمی تواند ریاضیات و شماره رأی های مخالف را عوض کند.

بااین حال حزب کارگر تلویحاً از این پیشنهاد استقبال نموده است. تام واتسون، معاون رهبر حزب کارگر گفته است اگرچه اولویت او تشکیل یک دولت کارگری است اما از پیشنهاد دولت وحدت ملی استقبال می نماید.

روزنامه دیلی تلگراف می نویسد تنها راه نجات برگزیت انتخابات عمومی است. با بحرانی شدن اوضاع و از بین رفتن اقتدار دولت و نخست وزیر حتی در درون حزب حاکم، احتمال یک انتخابات زودرس هرروز بیشتر می گردد.

بانک گلدمن ساکس در برآورد امروز خود اظهار داشت که اکنون احتمال منتفی شدن برگزیت به 40 درصد رسیده است. در این سناریو دولت با نزدیک شدن به 23 فروردین و مهلت قطعی خروج از اتحادیه اروپا، چاره ای نخواهد داشت جز اینکه درخواست رسمی خود مبنی بر خروج از اتحادیه بر اساس ماده 50 معاهده لیسبون را پس بگیرد. در غیر این صورت باید بدون هیچ توافقی اتحادیه را ترک کند. با توجه به اینکه نمایندگان قبلاً تصویب نموده اند که دولت نمی تواند بدون توافق خارج گردد، تنها راه باقی مانده به جز رأی آوردن بسیار غیرمحتمل طرح می در مرتبه چهارم، پس دریافت ماده 50 است.

اروپام ** هـ ن **شبس*1859

منبع: ایرنا

به "تعویق برگزیت وبرگزاری انتخابات زودهنگام درانگلیس دومینویمی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تعویق برگزیت وبرگزاری انتخابات زودهنگام درانگلیس دومینویمی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید