کوشش پسران رئیس جمهور مصر برای حضور وی در قدرت تا 2030

به گزارش وبلاگ عینک مرکوری، فرزندان رئیس جمهور مصر با نفوذ در دستگاه های امنیتی عملا بازوهای پدر در تحکیم قدرت وی محسوب می شوند.

کوشش پسران رئیس جمهور مصر برای حضور وی در قدرت تا 2030

به گزارش گروه بین الملل وبلاگ عینک مرکوری، روزنامه تایمز انگلیسی در گزارشی نوشته است که فرزندان عبدالفتاح السیسی نقش مهمی در حتمی شدن ایجاد تغییرات در قانون اساسی که السیسی را تا 2030 در قدرت نگه می دارد، ایفا می نمایند.

مجلس مصر امروز قرار است به افزایش دوره ریاست جمهوری از سال 2024 از چهار سال به شش سال رأی دهد و همچنین السیسی می تواند مدت ریاست جمهوری خود را که در سال 2022 به انتها می رسد دو سال دیگر تمدید نموده و برای بار سوم در سال 2024 در انتخابات شرکت کند که در صورت پیروزی تا سال 2030 می تواند رئیس جمهور باشد.

از سوی دیگر بعضی نمایندگان و فعالان جامعه مدنی مصر با تغییر قانون اساسی به شدت مخالف بوده و معتقدند که این تغییرات آخرین میخ ها را بر تابوت انقلاب 2011 وارد خواهد نمود؛ انقلابی که به حکومت 30 ساله حسنی مبارک انتها داد. در صورت تصویب نهایی تغییر در قانون اساسی، حکومت عبدالفتاح السیسی در سال 2030 شانزده ساله خواهد بود و او 76 سال سن خواهد داشت.

باید گفت طرحی که قرار است در مجلس تصویب گردد، تا حدودی تعدیل شده است. در پیش نویس اولیه این طرح، السیسی می توانست برای دو دوره شش ساله یعنی تا سال 2034 رئیس جمهور باشد. بعضی می گویند عقب نشینی از طرح اولیه به خاطر حوادثی بود که در الجزایر و سودان رخ داد و دو رئیس جمهور را پس از سال ها ساقط کرد.

روزنامه تایمز در ادامه با بیان اینکه انقلاب 2011 برای جلوگیری از به حکومت رسیدن جمال مبارک پسر ارشد حسنی مبارک بود؛ درباره سه پسر عبدالفتاح السیسی نوشته است که مصطفی السیسی پسر ارشد رئیس جمهور مصر از مسئولان ارشد اداره بازرسی است و پسر دومش محمود در دستگاه امنیتی مصر با درجه ژنرال مسئول کمیته ای غیر رسمی برای رصد حرکت های اصلاح خواهانه است.

السیسی پسر سومی نیز به نام حسن دارد که در دستگاه اطلاعاتی مصر مشغول به کار است و پیش از آن در شرکت نفت بود. دولت مصر اصرار دارد که تغییرات در قانون اساسی پیشنهاد مجلس و نه شخص السیسی بوده و پسرانش نیز در این موضوع هیچ دخالتی نداشته اند اما گزارش های جسته و گریخته در مورد حضور فرزندان السیسی در پست های حساس نه تنها نگرانی مردم بلکه نگرانی هواداران دولت را نیز برانگیخته است.

محمد ابو حامد از نمایندگانی که پیشنهاد تغییرات در قانون اساسی را داده می گوید که هیچ فرد عاقلی باور ندارد که موروثی شدن قدرت بدین طریق صورت بگیرد.

بسیاری از منتقدان السیسی پیش بینی می کردند که وی پس از رسیدن به قدرت برای تغییر در قانون اساسی کوشش کند. پس از انقلابل 2011 قانون اساسی جدید به رئیس جمهور اجازه می داد فقط برای دو دوره چهار ساله در قدرت بماند اما السیسی پس از کودتای 2013 تلویحا بر این موضوع اشاره می کرد که کشور به یک رئیس جمهور قوی احتیاج دارد و قانون اساسی سال 2014 همیشگی نخواهد بود.

از انقلابیون سال 2011 دیگر کسی باقی نمانده است آن ها یا در زندان و یا در تبعید به سر می برند، کسانی هم که باقی مانده اند هیچ امیدی برای غلبه بر حکومت ندارند. دهها هزار نفر از اسلامگراها و لیبرال ها در زندان ها هستند. السیسی کوشش دارد خود را وفادار به اصول قانون اساسی معرفی کند و پیشنهاد تغییر در قانون اساسی نیز از سوی نمایندگان مجلس داده شده است اما نمایندگانی که در مخالفت با این طرح سخن گفته اند بازداشت شده و به آن ها اجازه داده نشده است که بتوانند تجمعاتی علیه این طرح تشکیل دهند.

السیسی همچنین بعضی از عناصر حکومت حسنی مبارک را نیز که به او اعلام وفاداری ننموده اند در عزلت قرار داده است و دستگاه اطلاعاتی مصر نیز به طور کامل بر آن ها نظارت دارد.

مؤسسه آفریقا کانفیدنشال در این خصوص می نویسد که مصطفی پسر ارشد السیسی از مسئولان سرشناس بازرسی اداری است و از لحاظ تأثیر و نفوذ در کشور با دستگاههای اطلاعاتی رقابت دارد.

تایمز در انتها می نویسد که نباید متعجب بود؛ رئیس جمهور السیسی آمده است که بماند به خصوص اینکه وی حمایت قدرت های جهانی از جمله آمریکا را با خود دارد و او در سفر هفته پیش خود به واشنگتن، توانست حمایت کامل ترامپ را در مورد تغییرات قانون اساسی جلب کند.

منبع: خبرگزاری فارس

به "کوشش پسران رئیس جمهور مصر برای حضور وی در قدرت تا 2030" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کوشش پسران رئیس جمهور مصر برای حضور وی در قدرت تا 2030"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید