علت درد دندان عقل، این دندان پر دردسر
به گزارش وبلاگ عینک مرکوری، وب سایت نبض ما- حسین مقدس زاده: دندان عقل یا سومین دندان آسیا، عقب ترین دندان در هر یک چهارم فک انسان می باشد. این دندان معمولا در سنین 17 تا 19 سالگی می روید. اکثر بزرگسالان 4 تا دندان عقل دارند ولی بعضی هم ممکن است دندان های کمتری داشته باشند. دندان عقل معمولا در هنگام رشد، روی دندان های دیگر تاثیر می گذارد و موجب بروز مشکلاتی می گردد.

علائم رویش دندان عقل
نشانه هایی که می تواند علائم رویش دندان عقل باشند، عبارتند از:
- درد شدید در سمت گوش، چشم یا سر می تواند نشانه دندان آبسه ای باشد. دندان های عقل نهفته در معرض عفونت هستند، اما آبسه به دلیل پوسیدگی دندان هم می تواند باشد.
- درد فک یا درد در پشت دهان ممکن است به خاطر دندان های عقل باشد، اما همچنین می تواند نشانه ای از اختلال TMJ باشد.
- فشار و یا سوزش در لثه های خود در پشت دهان.
- لثه های متورم یا برش های قابل مشاهده در لثه.
گوش درد مداوم یا سردرد شدید می تواند زمانی اتفاق بیفتد که دندان عقل می کوشد تا راه خود را به پایین پیدا کند ولی فضای کافی در دهان ندارد. فشار به بافت ها و دندان های اطراف وارد می گردد و باعث می گردد؛ درد شدیدی در دهان و بالاتر از آن احساس گردد.
یک تصور غلط رایج این است که تغییر در تراز دندان ها ممکن است موجب فشرده شدن دندان عقل گردد. با این حال، هیچ شاهد بالینی برای حمایت از این نظریه محبوب وجود ندارد.
علت درد دندان عقل در بارداری
درد دندان در دوران بارداری شایع است، لذا استفاده از روش های مناسب برای درمان درد ضروری به نظر می رسد. این که به نزد پزشک بروید و از او یاری بگیرید از این که خودتان در پی درمان درد باشید، منطقی تر به نظر می رسد.
اگر فکر می کنید استفاده از مسکن های موضعی می تواند درد شما را کاهش دهد، بهتر است دوباره فکر کنید! این داروها شاید درد را از بین ببرد، اما ممکن است تأثیر چشمگیری بر روی جنین شما داشته باشد. اگر ملاقات پزشک امکان پذیر نباشد، بهتر است از بعضی روش های خانگی بهره ببرید تا درد دندان شما کمتر گردد.
اولین قدم برای کاهش درد، حفظ بهداشت است. زنجبیل، عسل و چای لیمو دارای خواص ضد باکتریایی است که مانع از عفونت بیشتر در نزدیکی دندان می گردد. بنابراین، دهان خود را با مخلوط این مواد طبیعی شستشو دهید. آب نمک دیگر درمان طبیعی است که باکتری های مضر درون لثه و شکاف های دندان را از بین می برد. این ترکیبات هم چنین به عنوان پاک نماینده هم به خوبی عمل می نمایند و باعث کاهش بوی بد دهان می شوند.
بهتر است برای اقدامات بیشتر و جلوگیری از مسائل ناخواسته، به دندانپزشک و متخصص زنان مراجعه نمایید.
درد دندان عقل و سردرد
سردرد می تواند بخاطر مسائل مختلفی ایجاد گردد. شما ممکن است به دلیل استرس، تغذیه نامناسب یا حتی کافئین بیش از حد، احساس تنش و سردردکنید. اما علاوه بر این، مسائل دندانی هم می تواند باعث بروز سردرد گردد.
دندان های عقل شاید برای فرد هیچ تاثیر منفی نداشته باشد ولی با این حال، اغلب اوقات دندان های عقل، برای رشد فضای کافی در عقب دهان در اختیار ندارند و لذا با زاویه ظاهر می شوند، ممکن است در فک گیر نمایند و یا این که به دندان های آسیای دیگر ضربه بزنند. این موجب می گردد که دندان های دیگر شما جابجا شده و حالت دهان شما را نامناسب کند.
این حالت نامناسب می تواند سبب تشدید درد دندان عقل و موجب سردرد گردد، زیرا فک پایین باید ناهنجاری بوجود آمده را جبران کند، در نتیجه موجب درد می گردد که می تواند به ناحیه سر هم سرایت کند. در صورتی که سردرد تکراری ای را تجربه کردید، خوب است که نزد دندان پزشک هم بروید تا ببینید این موضوع به خاطر رویش دندان عقل شماست یا دلیل دیگری دارد.
درد دندان عقل و گلودرد
اگر دندان عقل تحت تاثیر قرار بگیرد یا نتواند به درستی رشد کند، می تواند منجر به عفونت گردد. با توجه به زاویه دندان، مسواک زدن و نخ دندان آن سخت است. اگر غذا و باکتری ها بین دندان ها گرفتار شوند، پوسیدگی دندان و عفونت ممکن است رخ دهد. همان طور که دندان های عقل نهفته مسائلی را به همراه دارند، عفونت نیز ممکن است با چند عارضه معمول همراه باشد:
- التهاب و سست شدن لثه
- درد در برابر عفونت
- چرکی که از لثه ها می آید
- غدد لنفاوی متورم شده
- گلو درد
- مشکل بلعیدن
- تب
درمان عفونت و درد دندان عقل
در صورتی که دندان عقل به صورت جزئی رشد کند، فلپ هایی در لثه ایجاد می گردد که می تواند محلی برای تجمع ذرات غذا و رشد باکتری ها باشد که می تواند منجر به عفونت گردد. در صورتی که فلپ در لثه وجود داشته باشد، شرایط برای بیمار سخت می گردد چرا که مشکل فقط در صورتی حل می گردد که دندان به طور کامل رشد کند و یا این که دندان و بافت برداشته شوند.
پزشک برای افرادی که دچار نشانه هایی از این مشکل هستند، می تواند کارهای زیر را انجام دهد:
- کاملا منطقه دندانی را تمیز کند.
- ذرات غذا را از بین ببرد.
- چرک ها را تخلیه کند.
در صورتی که عفونت مشاهده شده باشد؛ پزشک، آنتی بیوتیک تجویز می نماید و فرد می تواند با دارودرمانی درد ناشی از تورم را مدیریت کند. اما باید در نظر داشت که در خصوص داروهای بدون نسخه و دهان شویه ها هم بهتر است با پزشک مشورت گردد.
در بسیاری از موارد، دندانپزشک ممکن است توصیه کند که دندان کشیده گردد، به خصوص اگر این یک مشکل تکراری باشد. این بسیار مهم است که نشانه های این شرایط به خوبی درمان گردد تا از گسترش عفونت به دیگر نقاط بدن جلوگیری به عمل آید.
درد دندان عقل پس از کشیدن
گاهی اوقات جراحی و کشیدن دندان باعث کبودی، تورم و درد می گردد که احتیاج به زمان برای بهبودی دارد. ریکاوری مورد احتیاج برای جراحی دندان عقل تدریجی است، اما افراد هر روز نسبت به روز قبل بهبود را حس می نمایند.
فرایند درمان و ریکاوری را می توان به مراحل زیر تقسیم کرد:
- 24 ساعت اول: لخته خون تشکیل می گردد.
- 2 تا 3 روز بعد: تورم دهان و گونه ها باید بهبود یابد.
- 7 روز بعد: دندانپزشک می تواند هر بخیه ای که باقی مانده است را بردارد.
- 7 تا 10 روز بعد: سختی و درد فک باید از بین برود.
- 2 هفته بعد: هر کبودی خفیفی بر روی صورت باید بهبود یابد.
پس از کشیدن دندان عقل چه کنیم ؟
زمان بازیابی برای همه متفاوت خواهد بود. اگر لخته های خون از زخم برداشته گردد یا زخم آلوده گردد، بهبود می تواند طولانی تر گردد.
شما می توانید با استفاده از مسکن های بدون نسخه، مانند استامینوفن (Tylenol و غیره)، یا داروهای تجویزی از سوی دندان پزشک خود درد ناشی از جراحی را کنترل کنید. داروهای تجویزی به ویژه هنگامی که دندان کامل برداشته می گردد می تواند مفید باشند. نگه داشتن یک بسته سرد بر روی فک نیز ممکن است درد را کاهش دهد.
منبع: برترین ها